NL

Doe mee met het Teacher Lab!

jul 14, 2023

By Educationlab

Doe mee met het Teacher Lab!

Doe mee met het Teacher Lab!

Wil je meewerken aan kansrijke aanpakken voor het lerarentekort? Doe mee met het Teacher Lab van Ontwikkelkracht.

Kansrijke aanpakken in co-creatie

In de labs werk je aan duurzame verbetering en innovatie, samen met wetenschappers en met leraren en schoolleiders van andere scholen. Samen zoeken we uit wat nodig is, komen tot een goede diagnose en verkennen welke kansrijke aanpakken we zien in andere landen en de Nederlandse onderwijspraktijk.

Daarnaast ontwikkelen we, in co-creatie, kansrijke aanpakken voor het aantrekken en behouden van goede leraren. We proberen deze aanpakken uit en monitoren (1) of ze leiden tot versterking van het vakmanschap van leraren en schoolleiders en (2) of de leerlingen er baat bij hebben.

Wat heb ik er aan?

Door deel te nemen in de co-creatielabs ontwikkel je je verder als expert in het thema Leraren. Je krijgt recente wetenschappelijke inzichten mee en deelt ervaringen met collega-leraren en schoolleiders van andere scholen. Ook werk je mee aan kansrijke aanpakken, voor je eigen school en voor alle scholen in Nederland.

Wat wordt van me verwacht?

Je helpt in het co-creatielab mee met het identificeren van vragen en bent betrokken bij het bedenken van kansrijke oplossingen (voor het lerarentekort). Je neemt deel aan de labdagen, deelt praktijkervaringen, helpt bij het interpreteren van bevindingen en denkt mee over mogelijke oplossingen. Daarnaast draag je bij aan het ontwerp van veelbelovende pilots, bijvoorbeeld door een eigen aanpak in te brengen (POLL). Ook ben je bereid om de expertise op je eigen school te delen en relevante onderdelen op je eigen school uit te proberen. Dit zal je enkele uren per week kosten.

Vergoeding voor deelname

Voor deelname in het Teacher Lab kun je een subsidie aanvragen, zodat je uren vergoed worden. Het subsidiebedrag per school of vestiging voor het schooljaar 2023/2024 is dit €4.166. Een gedetailleerde beschrijving van de subsidie en voorwaarden vind je op deze site. Ook zonder subsidie kun je deelnemen in de labs.

Hoe doe ik mee?

Ben je geïnteresseerd in deelname? Meld je aan via deze link. Er wordt dan contact opgenomen en een afspraak gemaakt.

Heb je nog vragen? Mail ons!

Inge de Wolf (I.deWolf@maastrichtuniversity.nl)
Chris van Klaveren (C.P.B.J.van.Klaveren@vu.nl)